Karim Mahmudov. O‘zbek tansiq taomlari. — Toshkent, «Mehnat», 1989
«O‘zbek tansiq taomlari» kitobiga chiroyli ko‘rinishli, xushbo‘y, laziz ta’mga ega bo‘lgan 300 dan ko‘proq noyob va parhez taomlar kiritilgan. Bular orasida yilning to‘rt fasliga monand pishiriladigan va muayyan joylardagina tayyorlanadigan, qachonlardir to‘y hamda bayram dasturxonlarining ko‘rki bo‘lgan, hozirda esa unutilib ketgan va avtor tomonidan qayta tiklangan ayrim taomlarning retsepti berilgan.
MUNDARIJA
Nashriyotdan
Tansiq taomlar to‘g‘risida
O‘zbek pazandaligining o‘ziga xosligi
I. Sabzavot va mevalardan tayyorlanadigan tansiq taomlar
Sabzavot va mevalardan tayyorlanadigan salatlar va boshka yaxna tansiq
taomlar
Suyuq oshlar
Quyuq taomlar
Ajabsanda tayyorlashning ikkinchi usuli
II. Sut-qatiq va tuxumdan tayyorlanadigan tansiq taomlar
Sut va qatiq mahsulotlari
Sut mahsulotlari tayyorlashning xonaki usullari
Sutli suyuq oshlar
Qatiqli suyuq oshlar
Sut mahsulotlaridan quyuq taomlar
Tuxumdan tayyorlanadigan tansiq taomlar
III. Go‘shtdan tayyorlanadigan tansiq taomlar
Yaxna tamaddilar
Suyuq ovqatlar
Go‘sht mahsulotlaridan tayyorlanadigan quyuq taomlar
IV. Baliq, uy parrandalari va ilvasin go‘shtidan tayyorlanadigan tansiq taomlar
Yaxna tamaddilar
Suyuq ovqatlar
Quyuq taomlar
V. Guruch va dukkakli donlar (mosh, no‘xat, loviya)dan tayyorlanadigan tansiq taomlar
Mosh, no‘xat va loviya
Yaxna tamaddilar
Suyuq ovqatlar
Quyuq taomlar
Palovlar
VI. Xamirdan tayyorlanadigan tansiq taomlar
Non, somsa va boshqa taomlarga xamir qorish
Yaxna ovqatlar
Suyuq ovqatlar
Quyuq ovqatlar
Somsalar
Nonlar
Shirmoy nonlar to‘g‘risida
Sumalak haqida maxsus bob
O‘zbek tansik taomlarida ishlatiladigan meva hamda sabzavotlar
Mevalar
Subtropik mevalar
Rezavor mevalar
Yong‘oqmevalilar
Ildizmevali sabzavotlar
Gulmevali sabzavotlar
Poliz ekinlari va karam
Tansiq taomlarni xushxo‘r va xushbo‘y kiluvchi ziravorlar, oshko‘klar, ba’zi kimyoviy moddalar hamda xurushlar
Ziravorlar
Oshko‘klar
Yovvoyi oshko‘klar
Ko‘katlarni terishlari
Ba’zi kimyoviy moddalar
Tansiq taomlarni ko‘shib iste’mol etiladigan xurushlarni tayyorlash usullari